lauantai 4. maaliskuuta 2017

TOKKA GOES PORONKUSEMA 2017

Käsi ylös: ketkä on joskus kuullu poronkusemasta? Jos se ei muusta ole tuttu, niin varmaan ainakin Tokan tietovisoista tai muista sellaisista - mutta nyt ei puhuta porolla liikuttaessa käytettävästä mittayksiköstä, vaan siitä hulppeasta, Pohjois-Suomen suurimmasta ja suosituimmasta opiskelijatapahtumasta.


Poronkusema järjestetään vuosittain Rovaniemellä, ja se on järjestetty jo 26 kertaa. Sen järjestää Artikla ry eli Lapin yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Kyseessä on appro-tyyppinen tapahtuma, jossa kierrellään rasteja 3-6 hengen ryhmissä Rovaniemen vilkkaalla baarikadulla, jota lasketellaan keskustan Half Moon -yökerhosta suoraan kohti Kemijokea sekä tietysti Snapchatin komeinta filtteriä eli Jätkänkynttilän siltaa päin. Tai saahan sitä mennä toiseenkin suuntaan, alamäki saattaa vaan tuntua luontevammalta loppuillasta. Perjantaina järjestetään varaslähtörasti, mutta varsinainen rastikilpailu eli pääpäivä on lauantaina. Sunnuntaina juhlinnan päättää (tai vaihtoehtoisesti juhlintaa jatkaa) sillis. Parhaimmat pisteet saanut joukkue sekä parhaiten pukeutunut joukkue palkitaan, joten asuihin panostaminen ja rasteilla heittäytyminen siis kannattaa! Poronkusemassa on joka vuosi jokin teema, tänä vuonna se oli Arctic Apocalypse. Paljon oli säteilypukuja liikkeellä, näkyipä katukuvassa myös Trump-naamaria ja torakkapukuja. Poronkuseman osallistujamäärä pyörii tuhannen paremmalla puolella, joten ei mistään pikkutapahtumasta ole kyse tapahtumaan tulee opiskelijoita ympäri Suomen.


Tänä vuonna Poronkusema oli helmikuun viimeisenä viikonloppuna, ja olipa paikalle eksynyt muutama Tallituksenkin jäsen. Harvalle kuitenkaan jäi muistikuvia rastien sisällöstä. Lappi-vastaavan mieleen jäi näytelmä, jossa piti nostettiin kortti ja uhrattiin juoma kortin teeman mukaisesti. Jossain oli myös rasti, johon piti tuoda listalla mainittuja asioita melkein mitä tahansa pääporosta liikennemerkkiin. Peejiitämme Vilmaa emme valitettavasti saaneet mukaan, mutta saatettiin me löytää tapahtuman poropukuinen maskotti, jota myös Pääporoksi kutsutaan. Kiersi myös semmosta huhua, että eräällä rastilla olisi täytynyt nauttia kermavaahtoa mitä kummallisemmista paikoista huhuille emme valitettavasti saaneet vahvistusta. Meno oli kuitenkin hurja ja vauhdikas aamusta iltaan, tai oikeastaan vielä seuraavana päivänäkin... paitsi sellaisilla kuten allekirjoittaneella, jotka joutuivat hyppäämään Onnibussin huojuvaan satulaan jo sunnuntaina. Vaihtoehtona olisi tietysti ollut tasaisesti matkaava juna, mutta #rahantakii onnibussi on kauas matkaavan opiskelijan parhain ystävä (huom! tämä ei ole mainos).


Alla tiedottaja-Marian tuottama snäppitarina seikkailuistaan pohjoisessa!


Mutta sellasta pientä infopakettia ja meininkiä tämän vuojen Poronkusemista! Jos sulle jäi sellanen tunne että haluut ehottomasti kokea tämän Suomen parhaimman opiskelijatapahtuman ensi vuonna, niin pistäppä vaikka viestiä Tallitukselle tai kerro toiveesi meille ihan missä vaan katotaan, saataisko me jonkinmoista reissua aikaseksi!


T. Jenna, Lappi-vastaava


Teksi ja kuvat: Jenna, Lappi-vastaava
Video ja kuvat: Maria, Spämmivastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti