perjantai 4. maaliskuuta 2016

#THROWBACK: Kylteriäiset

Alkusyksy on opiskelijan kulta-aikaa, kun tapahtumia tulee joka tuutista ja kaikki järjestöt mainostavat kilpaa omia jäsenyyksiään ja niihin kuuluvia etuja. Järjestöjen hallitukset juoksevat mukana myös kaikenlaisissa kissanristiäisissä esittelemässä toimintaansa ja ennen kaikkea pitämässä mitä mielikuvituksellisimpia rasteja. Kaikki eivät kuitenkaan varmasti muista niitä ilon ja riemun ja ehkä tapauskohtaisesti myös alkoholin täyttämiä viikkoja syksyltä, joten päätettiinkin muistella aivan kuvien kera hieman kolmea suurinta tapahtumaa, jossa Tokka oli näyttävästi mukana.

KYLTERIÄISET

Syksyn ensimmäinen isompi tapahtuma, johon Tokka kutsuttiin rastia pitämään, oli tietenkin kylteriäiset. Itselleni tämä oli humanistina ensimmäinen kerta kyseiseissä kauppisriennoissa, ja odottelinkin tapahtumaa hieman pelonsekaisin tuntein kuunnellen villejä tarinoita kylteriäisten yleisestä menosta. Oltiin keksitty loistava rasti-idea, Rykimäralli, ja tätä haluttiin ehdottomasti testata juurikin pahaa-aavistamattomien kauppisfuksien kustannuksella. Ja sehän onnistui loistavasti! Rastin idea oli yksinkertaisesti jakaa joukkueet kahteen, poroihin ja poromiehiin, joista porot luonnollisesti kävivät nelinkontin maahan odottelemaan kohtaloaan. Poromiesten tehtävänä oli rikkoa heille annettu ilmapallo poroa vasten lappilaisille hyvinkin tutulla keinolla eli rykimällä. Rykimähän tarkoittaa siis porojen kiima-aikaa, ja näin opiskelijoiden suosituinta ja rakastetuinta lähdettä Wikipediaa lainaten, rykimäaikana porot eivät kirjaimellisesti jouda edes syömään parittelun viedessä kaiken ajan. Autenttisuus ja poron hellä kohtelu toi joukkueille tietenkin lisäpisteitä, ja varsinkin loppuillasta holijuomien vaikuttaessa verenkiertoon sai hallitus nähdä erinomaista eläytymistä ja uskomattoman autenttisia suorituksia ennen niin viattomilta kylterifukseilta.


Tokkapaidat olivat kovassa käytössä koko syksyn, ja ne päällä hallitus edusti myös kylteriäisissä.


Osa fukseista todella omistautui asialleen näytellä poroa mahdollisimman vakuuttavasti.


Hallitus sai nähdä myös toinen toistaan erikoisempia esityksiä, joista kuvassa näkyvä sai selvästi hyväksyntää.


Myös myöhemmin hallituspaikan saanut projektivastaava Verneri joutui rykimärallin uhriksi.


Tällä porukalla eli lähes koko vanhan hallituksen voimin vedettiin Tokan yksi onnistuneimmista rasteista kautta aikojen!

Tapahtuma oli siis ainakin meidän osaltamme erittäin hauska ja onnistunut! Lahjonnaksi saatiin mitä erikoisempia juttuja, joista päällimmäisenä mieleen jäivät jalkahieronta babyoililla, pilttiin dipattuja juustonaksuja sekä tietenkin kasa aikuisviihdettä niin lehtien kuin elävänkin kuvan muodossa. Meno oli aika paljon intensiivisempää ja riehakkaampaa kuin aikaisemmin kokemissani rastitapahtumissa, mutta noh - ainakin mua oli varotettu. Kuitenkin myös humanistin näkökulmasta kyseiset riennot lukeutuivat syksyn parhaimpiin, ja vaikka kuinka vannoin näiden olevan elämäni ensimmäiset ja viimeiset kylteriäiset, luulen löytäväni itseni rastia pitämässä myös ensi syksyn kauppisbileistä...

Seuraavassa postauksessa on vuorossa parhaat palat kastajaisista, pysykää kuulolla arvoisat tokkafanit!

Laura, tiedottaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti